Varna24.bg. Едно от препятствията в 140-годишната история на съдебната система във

...
Varna24.bg. Едно от препятствията в 140-годишната история на съдебната система във
Коментари Харесай

Цачева: Варна се нуждае от нова съдебна палата, това е един много мащабен проект

Varna24.bg . 

" Едно от трудностите в 140-годишната история на правосъдната система във Варна да се построи все още правосъдна палата, е неналичието на единение сред магистратите от другите гилдии, прокурорска, съдийска и адвокатската гилдия. Аз съм обнадеждена след постигнатия консенсус през септември месец и по тази причина тук се организира изнесено съвещание на Военновъздушни сили с присъединяване на кмета на общината, регионалния шеф и основния архитект на Община Варна. Има воля от страна на правосъдната власт, която към този момент е собственик на правосъдните здания, да се реализира решение на един доста остър и наболял проблем за Варна ", сподели Цецка Цачева.

На въпросът дали е допустимо да бъдат заложени средства в бюджета за 2019 година за построяването на нова правосъдна палата правосъдният министър съобщи:

" За 2019-та ми се коства, че сме се забавили. Съгласувателната процедура за бюджетопроекта на България за идната година към този момент в ход. Когато се изготви правния разбор и се обясни статута на терена, който ще получи поддръжка в днешното съвещание, когато имаме съответни стъпки, които следва да се извървят, аз съм оптимист, че ще се случи. Не бива да подвеждаме магистратите и варненската общественост, че това ще стане за година-две, тъй като става въпрос за един доста огромен план “, сподели Цачева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР